Maturiteitstraject

Verhoog jullie winsten en working capital. Verbeter jullie compliance. Reduceer risico’s. De sleutel? Een hogere aankoopmaturiteit via een traject op maat.

Aankoop: vermijd valkuilen

Zoeken jullie ook de beste strategische partnerships om kosten te reduceren, processen te optimaliseren en winsten te verhogen? Dit zijn valkuilen van een te lage aankoopmaturiteit:
 • Een gebrek aan interactie tussen aankoop en business.
 • Verborgen risico’s zoals single sourcing, cultuurverschillen e.d.
 • Ondermaatse aankoopsynergieën bij mergers & acquisitions.
Dit traject verhoogt de maturiteit van jullie aankoop en voorkomt zo deze valkuilen.

Welke resultaten jullie boeken?

Hogere winsten
Verlaag kosten en/of verhoog meerwaarde met de juiste TCO-methodes en bedenk nieuwe oplossingen die sales stimuleren via crossfunctionaliteit.

Ruimer working capital
In dit traject werken we actief op Days Sales Outstanding (DSO), Days Payable Outstanding (DPO) en inventory management. Cash is king!

Betere compliance
Optimaliseer jullie aankoopprocessen en de interactie van aankoop met jullie business. En voldoe zo gemakkelijker aan compliancecriteria.

Minder risico’s
Breng de impact van single sourcing of bepaalde dependencies in kaart. Verhoog jullie allocatiepotentieel. En zet in op strategische partnerships.

Hoe ik dat doe?

Volgende diensten worden aangeboden :

* "Screening" qua opportuniteiten en oplossingen (sourcing, risico's, procesverbeteringen, organisatie, synergieën, etc.)

* Omzetting van gevonden opportuniteiten van A tot Z

* Groeps en/of individuele functionele coaching voor strategische aankoop

* Training sessies (van basis tot uitgebreid)

  Johan bundelt als aankoopdeskundige een brede achtergrond, uitgebreide kennis van aankooptechnieken en internationale ervaring. Op vlak van processen zoals e-veilingbeheer en uitgavenbeheer is hij zonder twijfel één van de meest beslagen experts. Hij biedt de juiste mix van ‘helicopter view’ en oog voor detail.
  André Bohems (België) - collega - Telecom
  Johan is één van de wereldwijde experts in zijn vakgebied. Ik was vooral onder de indruk van zijn diagram over de zes niveaus van supply chain. Hij slaagt erin om zijn aankoopervaring zo te communiceren dat andere organisaties deze kunnen inzetten om nieuwe niveaus van kostreductie te bereiken.
  John Niland (Ierland) - adviseur - zelfstandig
  Johan is een pro in aankoop. Strategieontwikkeling, procesoptimalisatie of klantcoaching: bij elk project behaalde hij topresultaten en vond hij het evenwicht tussen strategie, uitvoering en besparing. Met zijn klanttevredenheidsscores kan ik hem elke opdracht vertrouwen! Binnenkort werken we zeker terug samen.
  Harald Krähe (Nederland) - klant - zelfstandig
  Ik blijf me verbazen over Johan’s uitgebreide ervaring met diverse verticalen. Ik heb veel van hem geleerd toen we samenwerkten in de automotive industrie. Zijn inzicht en hoge deskundigheid maken het een no-brainer om hem aan te bevelen als partner.
  Pietro Landri (Italië) - leverancier - Automotive
  Als professional in aankoop en strategic sourcing werkt Johan op internationaal niveau en is hij op de hoogte van markttendensen en -processen. Hij werkt goed binnen een team, stuurt vlot mensen aan en slaagt erin hen te motiveren. Hij focust op productiviteit en besparing, maar weegt die steeds af tegen de TCO.
  Neale Morris (UK) - teamlid - Automation

Mogelijke thema’s in jullie maattraject

Strategic sourcing

Hiermee mikken we op strategische partnerships met leveranciers om kosten te reduceren of toegevoegde waarde te garanderen of te verhogen.

Een degelijke organisatie, TCO-elementen en risicovermijding dragen in deze context bij tot jullie SMART-doelstellingen.

Business integration

Moderne bedrijven werken al lang niet meer met een silostructuur. Haal aankoop dus uit zijn isolatie en integreer deze met business als essentieel deel van jullie bedrijf.

Die crossfunctionele werking zorgt voor productinnovatie, groei, kostreducties enz.

Working capital

Neem jullie betalingstermijnen en -processen, levertermijnen en warehousing onder de loep, reduceer lead time en verhoog het working capital.

Zo behouden jullie een agile supply chain en spelen jullie snel en flexibel in op de noden van klanten.

Merger & acquisition synergies

Kom tot aankoopsynergieën tussen beide partijen bij de due diligence of na bevestiging van de M&A.

Boek het vooropgestelde synergieresultaat binnen termijn, behaal de beoogde schaalvoordelen en behoud het vertrouwen van jullie aandeelhouders. 

International culture

Krijg zicht op businesscultuurverschillen tussen landen, ontwikkel betere strategieën voor meetings en boek meer resultaat bij Europese businesspartners.

We focussen op domeinen zoals communicatiestijl, snelheid van vertrouwen, dress style, lunch & dinner enz. Laat verschillen voor jou werken!

Waarom klanten mij inschakelen?

Oplossingen die werken

Ik leg geen proces of methode op. Eerst analyseer ik jullie context grondig (maar zonder analysis paralysis) en stel ik gerichte vragen, dan pas gaan we aan de slag. Zonder oeverloze PowerPoints, mét werkbare oplossingen.

Iedereen mee

Communicatief sta ik sterk: ik heb voeling met de werkvloer en C-level, ik spreek Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans en ik hou rekening met cultuurverschillen. Zo krijgen we jullie mensen mee en boeken jullie resultaten die vooraf moeilijk haalbaar leken.

Future proof processen

Bij Audi, Volkswagen en Tenneco begeleidde ik tal van proces- en ontwikkelingsaudits vanuit mijn Lean Six Sigma achtergrond. Daardoor weet ik aan welke voorwaarden processen moeten voldoen om ze future proof te maken.

Meer weten of eens afspreken?

Geef me een seintje voor een vrijblijvend verkennend gesprek. Ik luister graag naar jullie uitdagingen en denk alvast met jullie mee.

Bel +32 495 25 21 82 of